crazybody

DIÉTÁS MÉZES-MUSTÁROS CSIRKE

img_2352

HOZZÁVALÓK
 Marinade:
  • ⅓ csésze méz
  • 3 evőkanál teljes kiőrlésű mustár
  • 2 evőkanál sima és enyhe dijoni mustár
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál darált fokhagyma
  • Só 
  • 4 bőr nélküli kicsontozott és csirkecomb vagy csirkemell
Saláta:
  • ¼ csésze kockára vágott szalonnát, a bőrét és a zsírral együtt
  • 4 csésze Római saláta levelél, megmosot
  • 1 csésze szeletelt szőlő vagy koktélparadicsom
  • 1 nagy avokádó, kimagozott és szeletelt
  • ¼ csésze kukorica mag
  • ¼ vöröshagyma, szeletelve

ELKÉSZÍTÉSE

  1. Habverő keverjük össze a pác hozzávalóit. Öntsük a felét a pácnak egy sekély tálba, majd pácoljuk a csirkemell filé két órán keresztül, ha az időnk engedi. A másik felét tegyük addig hűtőszekrénybe. 
  2. Hőálló vagy teflon serpenyőben (vagy grill serpenyőben vagy serpenyőben), közepes lángon körülbelül egy teáskanál olajon a csirkemell filét mindkét oldalán süssük meg, amíg arany, ropogós nem lesz. (Grill tételekben az a jó, hogy megakadályozzák, hogy a felesleges víz felszabaduljon.) Ha a csirke kész, tegyük félre és hagyjuk pihenni.
  3. A serpenyőt töröljük el papírtörlővel, és tegyünk bele egy teáskanál olajat, és megpirítsuk meg a szalonnát, amíg ropogós nem lesz.
  4. Szeleteljük csíkokra a sült csirkemellet,majd rakjuk rá az előkészített saláta levelekre, ízlés szerint rakjuk hozzá a paradicsom, avokádó szeleteket, kukoricát, hagymát.
  5. Habverővel 2 evőkanál vizet, és a pác másik felét, öntsük rá a húsra és a salátára. Szórjuk meg a tetejét a megpirított szalonnával.  A tetejére ízlés szerint rakhatunk egy kis extra sót és törött borsot (opcionális).

img_2351img_2350

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!