HOZZÁVALÓK
Marinade:
- ⅓ csésze méz
- 3 evőkanál teljes kiőrlésű mustár
- 2 evőkanál sima és enyhe dijoni mustár
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál darált fokhagyma
- Só
- 4 bőr nélküli kicsontozott és csirkecomb vagy csirkemell
Saláta:
- ¼ csésze kockára vágott szalonnát, a bőrét és a zsírral együtt
- 4 csésze Római saláta levelél, megmosot
- 1 csésze szeletelt szőlő vagy koktélparadicsom
- 1 nagy avokádó, kimagozott és szeletelt
- ¼ csésze kukorica mag
- ¼ vöröshagyma, szeletelve
ELKÉSZÍTÉSE
- Habverő keverjük össze a pác hozzávalóit. Öntsük a felét a pácnak egy sekély tálba, majd pácoljuk a csirkemell filé két órán keresztül, ha az időnk engedi. A másik felét tegyük addig hűtőszekrénybe.
- Hőálló vagy teflon serpenyőben (vagy grill serpenyőben vagy serpenyőben), közepes lángon körülbelül egy teáskanál olajon a csirkemell filét mindkét oldalán süssük meg, amíg arany, ropogós nem lesz. (Grill tételekben az a jó, hogy megakadályozzák, hogy a felesleges víz felszabaduljon.) Ha a csirke kész, tegyük félre és hagyjuk pihenni.
- A serpenyőt töröljük el papírtörlővel, és tegyünk bele egy teáskanál olajat, és megpirítsuk meg a szalonnát, amíg ropogós nem lesz.
- Szeleteljük csíkokra a sült csirkemellet,majd rakjuk rá az előkészített saláta levelekre, ízlés szerint rakjuk hozzá a paradicsom, avokádó szeleteket, kukoricát, hagymát.
- Habverővel 2 evőkanál vizet, és a pác másik felét, öntsük rá a húsra és a salátára. Szórjuk meg a tetejét a megpirított szalonnával. A tetejére ízlés szerint rakhatunk egy kis extra sót és törött borsot (opcionális).
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: